KosovoVijesti

RTK oštećen za 372.000 eura, pet godina davali novac pogrešnoj firmi

Radio televizija Kosovo je za oko pet godina uplatila 372.000 eura, umjesto RKV “Pastrimi”, kompaniji „Pastimi“ za usluge koje nikada nisu pružene, a razlog je izostavljeno slovo „r“ u nazivu firme, prenosi Lajmi.

Mjesečne isplate toj kompaniji iznosile su 8.000 eura. To je saopšteno na sjednici parlamentarnog Odbora za budžet, rad i transfere, na kome je izvještaj podneo i direktor RTK Ngadhnjim Kastrati.

RTK je uplatio novac na račun ove kompanije tvrdeći da plaća račune regionalnoj kompaniji RVC “Pastrimi”.

Direktor RTK je naglasio da su isplate počele 2008. godine i da su trajale oko pet godina.

„Naš zaposleni je registrovao preduzeće ’Pastimi’, bez ’r’ i RTК je uplaćivao novac, sve dok nije uočena greška. Šteta je oko 372.000 eura. Koliko ja znam, radnik je sankcionisan, ali je RTK oštećen”, rekao je Kastrati.

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje Eman Rahmani izrazio je zabrinutost zbog toga što je novac tako dugo pogrešno uplaćivan, a da rukovodioci koji su potpisali ugovore nisu to primjetili.

Avdullah Hoti iz Demokratskog saveza Kosova rekao je da je apsurdno da je to trajalo nekoliko godina, a da niko nije primjetio grešku.

„Tako nešto može da se dešava tri mjeseca, šest mjeseci, ali četiri ili pet godina je apsurdno”, kaže Hoti.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Lajmi

Više iz rubrike

Back to top button