KosovoVijesti

Goran Stanišić osuđen na 20 godina zatvora za ubistvo 13 civila

Osnovni sud u Prištini osudio je Gorana Stanišića na 20 godina zatvora, nakon što je proglašen krivim za ubistvo 13 civila u selu Slovinje kod Lipljana, tokom rata na Kosovu, prenosi Koha.

Prema optužnici koju je podiglo Specijalno tužilaštvo Kosova, Goran Stanišić je optužen da je kao pripadnik rezervnog sastava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, aprila 1999. godine, tokom rata na Kosovu, suprotno pravilima međunarodnog humanitarnog prava, tokom sistematskog napada srpskih paravojnih i policijskih snaga na albansko civilno stanovništvo u selima Slovinje i Trbovce, u saradnji sa drugim pripadnicima jedinice, učestvovao u protjerivanju albanskog civilnog stanovništva i da je u saradnji sa drugim nepoznatim pripadnicima rezervne jedinice srpske policije i drugim naoružanim osobama izvršio krivično djelo “ratni zločin protiv civilnog stanovništva”.

Stanišiću je suđenje počelo prije godinu i po, a uhapšen je 20. jula 2019. godine.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Koha

Više iz rubrike

Back to top button