KosovoVijesti

Vitia: Nastava počinje 27. septembra

Ministar zdravlja Arben Vitia izjavio je za Kohu da očekuje da će nova školska godina početi 27. septembra.

On je podsjetio da je 10. septembra, poslije razgovora sa Institutom za javno zdravlje zbog pogoršane epidemiološke situacije, odlučeno da se nastava odloži do 26. septembra, kao i to, da je pominjana mogućnost da se i poslije tog datuma nastava odloži.

Kako ni Institut za javno zdravlje ni Ministarstvo zdravlja nisu dali preporuke za dalje odlaganje nastave, Vitia je rekao da očekuje da će škole početi sa radom sljedeće sedmice.

“Danas sam parlamentarnom Odboru za zdravstvo preneo preliminarne preporuke NIJZK u vezi sa otvaranjem vrtića i škola. Sutra očekujemo konačnu preporuku, koju nam obično saopštavaju četvrtkom. Pripremljeni su svi scenariji tako da neće biti daljeg odlaganja u obrazovnom procesu. Uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju s jedne strane i značaj početka obrazovnog procesa, vjerovatno je da će nastava početi 27. septembra, naravno u skladu sa preventivnim mjerama za suzbijanje pandemije”, rekao je Vitia za Kohu.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Koha

Više iz rubrike

Back to top button