KosovoVijesti

Vitia: NIJZK preporučuje da škole ostanu zatvorene

Ministar zdravlja, Arben Vitia, tokom izvještavanja pred poslanicima u skupštinskom odboru, rekao je da je preporuka Nacionalnog instituta za javno zdravstvo da bi škole trebale biti zatvorene i nakon 26. septembra, kada aktuelne anti-COVID mjere istječu. Vitia dodaje da se razmatraju sve mogućnosti daljeg postupanja.

“Preko 50 slučajeva djece je hospitalizovano. Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo zdravlja neprestano pozivaju da se vakcinišu ne samo nastavnici, već i roditelji, tako da kada proces započne, nema potrebe zatvarati škole nakon pojave slučajeva”, rekao je ministra zdravlja.

Vitia je rekao da se pripremaju kako po otvaranju škola više neće biti zatvaranja. Što se tiče gastronomije, rekao je da se pripremaju mjere za primjenu restriktivnih mjera u gastronomiji od 27. septembra za ulazak u prostorije sa potvrdom o cijepljenju, PCR -om ili serološkim testom.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Info KS

Više iz rubrike

Back to top button