KosovoVijesti

Osmani: Datum izbora ostaje isti, opozicija bila protiv odlaganja

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani je nakon sastanka sa liderima političkih partija na Kosovu, izjavila da nije postignut dogovor o odlaganju datuma izbora.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Uprkos preporuci Nacionalnog instituta za javno zdravlje da bi izbori uticali na pogorošanje epidemiološke situacije, to nije promijenilo mišljenje opozicionih političkih stranaka o odlaganju izbornog procesa.

“Jedini način za odlaganje izbora je postizanje dogovora između vladajućih i opozicionih partija, ovo je međunarodni standard pa kao predsjednik zemlje imam obavezu da odluku donesem nakon konsultacija sa političkim subjektima. Uprkos preporuci zdravstvenih stručnjaka, opozicione političke stranke nisu pristale na odlaganje izbora, poštujem njihovu odluku, ali ne znači da se slažem sa njom. Datum izbora ostaje taj, koji je prvobitno bio. Da je došlo do odlaganja, ono ne bi bilo duže od dva  mjeseca”, rekla je Osmani.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dješavanjima na Kosovu i šire zapratite našu facebook stranicu KosovoPress OVDJE

Izvor
Kosovo Online

Povezani Članci

Back to top button