KosovoVijesti

U pucnjavi u Peći ubijena dva člana PDK

Dvije osobe su preminule usled pucnjave u Opštini Peć, na oko 80 kilometara od Prištine, saopćila je Policija Kosova.

Portparol Policije Kosova za region Peć Fadil Gashi je za Radio Slobodna Evropa rekao da je policija oko 20:20 dobila informaciju da je u blizini srednje škole “Ali Hadri” u Peći korišćeno vatreno oružje.

“Policija je izašla na mjesto događaja, a povređeni su prebačeni na Uregentno odjeljenje u bolnici u Peći. Nakon hitne intervencije policija je obavještena su dvije od tri osobe preminule”, rekao je Gashi.

Policija još nije objavila imena ubijenih osoba.

Ipak, Demokratska partija Kosova saopštila je da su nastradali Astrit Ademaj, kandidat ove stranke za gradonačelnika Peći i Blerand Kadrija, bivši kandidat za gradonačelnika Dečana 2017. godine.

Gradonačelnik Peći Gazmend Muhaxheri je za medije rekao da je između nastradalih osoba došlo do konflikta.

Premijer Kosova Albin Kurti je izrazio saučešće porodicama žrtava i pozvao vlasti da razrješe ova ubistava.

Oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Sveçla koji je na Facebook profilu napisao da je uhapšena treća osoba koja je učestvovala u pucnjavi u Peći i koja je povrijeđena.

“Bezbjednost i dobrobit naših građana su od suštinskog značaja. Zato smo posvećeni rasvjetljavanju ovog slučaja. Ovakvi oružani incidenti moraju prestati”, naveo je on.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Radio Slobodna Evropa

Više iz rubrike

Back to top button