RegionVijesti

Tragedija u Tetovu: Istraga o smrtonosnom požaru u COVID bolnici

Vlada Sjeverne Makedonije zakazala je za danas u 10 sati vanrednu sjednicu zbog požara u kome je izgorjela COVID bolnica.

Bolnica u Tetovu koja je izgorjela sinoć u požaru izgrađena je nedavno, a još prilikom njene izgradnje u aprilu ove godine prijavljene su neke nepravilnosti, javlja Tanjug.

Kako prenosi makedonski portal Alsat na albanskom jeziku, prijavljene greške odnosile su se na neke infrastrukturne radove, za koje je kompanija koja je izvodila građevinske radove rekla da će ih ispraviti.

U požaru je stradalo najmanje 14 osoba, a veliki broj njih je povrijeđen.

Prema pisanju portala Telma vatra je uništila sve pred sobom, čak i metalne cijevi za vodovod, kao i jedno vozilo udaljeno nekoliko metara od bolnice.

Požar je gasilo sedam vatrogasnih vozila sa 30 vatrogasaca.

Vanredna sjednica vlade
Vlada Sjeverne Makedonije zakazala je za danas u 10 sati vanrednu sjednicu zbog požara u kome je noćas izgorjela COVID bolnica u Tetovu zakazana je za danas u 10 časova.

Informaciju je potvrdio i premijer Zoran Zaev, koji je novinarima rekao da će sazvati sjednicu vlade ujutro, po izlasku iz zgrade opštine u Tetovu gdje je sinoć zasjedao Nacionalni krizni štab uz prisustvo državnog vrha, prenosi MIA.

Premijer nije želio da saopšti više detalja jer se, kako je rekao, očekuju izvještaji nadležnih koji treba da izvrše inspekciju i utvrde uzroke požara.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Al Jazeera

Više iz rubrike

Back to top button