KosovoVijesti

Funkcioneri PDK poginuli u međusobnom obračunu, razlog svađe lokalni izbori

Svjedoci prisutni tokom dvostrukog ubistva dvojice funkcionera Demokratske partije Kosova u Peći Astrita Ademaja i Bleranda Kardijaja nezvanično su potvrdili za Kohu da su oni učestvovali u međusobnom obračunu.

Prema tvrdnjama svjedoka, do sukoba je došlo ispred kuće brata Astrita Ademaja, Avnije. Blerand Kadrijaj je prvi potegao oružje i smrtno ranio stranačkog kolegu, a zatim je Avni Ademaj ranio njega.

Obojica su podlegla povredama u bolnici, a Avni Ademaj, koji je takođe ranjen, poslije ukazane lekarske pomoći je uhapšen.

Prema nezvaničnim informacijama, rasprava se rasplamsala oko predstojećih lokalnih izbora i žrijebanja za rangiranje stranaka na izbornim listićima.

Policija Kosova za sada nije potvrdila ove informacije, ali da je sukoba bilo i ranije između Kadrijaja i Ademaja potvrdio je gradonačelnik Peći Gazemand Muhaxheri. On je medijima rekao da su prijatelji u nekoliko navrata pokušali da ih pomire, ali bezuspješno.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
Kosovo Online / Koha

Više iz rubrike

Back to top button