KosovoVijesti

Dragaš: Među kandidatima za gradonačelnika i bošnjački kandidat Adnan Redžeplar

Imena političkih subjekata /inicijativa i njihovih kandidata po broju prijave prema redosledu Centralne Izborne Komisije, koji imaju kandidate za gradonačelnika Dragaša na lokalnim izborima koji će se održati 17 oktobra 2021 godine. A među kojima se nalazi i kandidat iz bošnjačke u Dragšu Adnan Redžeplar ispred Koalicije Vakat. U skladu sa sa stavom 29.7 Zakona o opštim izborima Centralna Izborna Komisija objavila je listu kandidata koji će se takmičiti za gradonačelnike lokalne samouprave Dragaš za a lokalne izbore 2021.

Lista kandidata za gradonačelnika Dragaša:

Savjez za Budućnost Kosova – AAK, Agron Gaši (Gashi)
Nacionalni Front Kosova – BKK, Dževdžet Tahiri (Xhevxhet Tahiri)
Koalicija VAKAT, Adnan Redžeplar
Pokret VETËVENDOSJE! – LVV, Kaljtrina Saljihu (Kaltrina Salihu)
Demokratski Savjez Kosova – LDK, Bedžet Dželjadini (Bexhet Xheladini)
Demokratska Partija Kosova – PDK, Šaban Šabani (Shaban Shabani)

Listu kandidata za gradonačelnika možete preuzeti OVDJE.

U obavještenju CIK -a se navodi da lista može sadržati tehničke propuste koji će biti dopunjeni: “Dakle, ove liste kandidata nisu konačne i mogu doživjeti promjene u rangiranju ili tačnosti podataka”, navodi se u saopštenju.

Spisak kandidata za odbornike u skupštinama opština možete preuzeti OVDJE.

Inače, 17. oktobra na Kosovu će se održati lokalni izbori. CIK na svom posljednjem sastanku odobrio je dizajn glasačkih listića za lokalne izbore 17. oktobra. Isto se smatralo lako dostupnim građanima, jer se ne razlikuje od prošlih. Na sastanku je zatraženo od Ministarstva zdravlja da vakciniše sva izborna tijela CIK -a.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Izvor
kosova.info

Više iz rubrike

Back to top button