InterviewVijesti

ZARADITE RADEĆI OD KUĆE: Intervju – Anita Spasovska iz Makedonije

Poštovani čitaoci KosovoPress portala, reporteri ovog medija su vam pripremili jedan veoma interesantan intervju sa gospođom Anitom Spasovski iz Makedonije.

Gospođa Anita Spasovski dolazi iz Kumanova, Makedonije. Bavi se Online biznisom, koji joj daje neograničene mogućnosti za zaradu, a u nastavku članka saznajte kako.

Pozdrav gospođo Anita Spasovski, drago nam je što smo vas danas ugostili u našem studiju.

 • Dobar dan, prije svega hvala Vam na pozivu da budem Vaš gost i na mogućnosti da pričamo za mene o najboljem biznisu na svijetu.
Gospođa Anita Spasovska i gospodin Zoran Vitanov

Gospođo, čime se bavite, recite nam nešto o sebi?

 • Kao što ste rekli dolazim iz Makedonije, po struci sam Magistar ekonosmkih nauka – MBA, NLP trener, asistent na NLP Instititu u Beogradu. Dugi niz godina sam u biznisu, a najveći dio tog perioda sam bila na poziciji CEO. Međutim ono što me najviše inspiriše i pokreće je što ja sam osoba koja voli stalno da uči i usavršava se, tako da mogu reči da sam večiti student. Supruga sam i mama sam dvoje maloljetne djece koja su moja svakodnevna inspiracija i motivacija.
  Trenutno učestvujem u izgradnji najvećeg online tržnog centra širom svijeta i zahvaljujući softverskoj tehnologii i krautfandigom, mi usmjeravamo ceo parični tok – cash flow ka našim trgovskim partnerima koji su dio sistema. Svi naši trgovski partneri na taj način dobijaju lojalne potrošače, povjećani promet i reklamu koju plaćaju otkad naplate (reklama po učinak), a nama isplaćuju proviziju.  Ja imam mogućnost da radim gdje hoću, bilo da je to od kuće, dok sam putovala ka Vama ja sam imala sastanak sa mojim saradnikom iz Holandije, a pri tome ne moram da imam svoju kancelariju, nemam zaposljene, nemam zalihe proizvoda, a imam mogućnost da zarađujem od prodaje svega i svačega i to ne samo u Makedoniju nego širom 54 države svijeta.

Koliko se već bavite ovim biznisom?

 • Većina ljudi na početku kad krene da rade ovaj biznis to je dopunski posao, tako je bilo i kod mene, međutim od serdine prošle godine počela sam profesionalno da radim.

Da li je moguće da se dobro zaradi i koja je formula za uspjeh?

 • Malo prije sam Vam pomenula da sam dugi niz godina u biznisu i za mene ovo je najbolji biznis model koji sam do sada saznala, a nakratko ću Vam objasniti zašto?
  Kad smo zaposleni mi dobijamo aktivni – linearni prihod, koji nažalost ima ograničenja. Na bilo kojoj rukovodećoj ili menadžerskoj poziciji imamo opet ograničenja zna se iznos plate, a i sam bonus ukoliko se ispune uslovi da ga dobijemo. Kao vlasnik biznisa o bilo kom biznisu se radi ima raznih ograničenja iz raznih razloga. Bilo da je to veličina tržišta, nemogućnost da se bzinis proširi na međunarodnom tržištu, nedovoljno resursa da se poveća proizvodnja i mogla bih u nedogled da nabrajam. A samim tim to znači da postoji i ograničenja u zaradi i to ukoliko kompanija ima pozitivne finansijske rezultate onda vlasnik ima dividendu. U ovom biznisu mi zarađujemo od promjeta, a ne od profita i što više promjeta usmjerimo kod trgovskih partnera toliko je veća naša zarada.

  E sada koja je formula za uspjeh?

  Kada krenemo sa nečim što nama nije poznato, ono što treba da napravimo kako bi uspjeli je da nađemo ko je već uspjeo u tome i da napravi ono što je on već napravio. Velika prednost je što sam biznis model je postavljen da mi imamo mentorsku podršku i ono šta treba da radimo je da slušamo instrukcije koje nam mentor daje. Ovo je biznis u kome nije važno kakvo je vaše prethodno radno iskustvo i da li ga uopšte imate, odakle dolazite, jeste li muško ili žensko bilo koja pripadnost, jedino šta je važno je da li znate vaše ZAŠTO. Zašto bi počeli da gradite ovaj biznis? Mogućnost za zaradu je neograničena i zavisi od toga koliko se posvjetimo da razvijamo i gradimo sam biznis, da budem preciznija, što više kupca odnesemo kod trgovskih partnera toliko će nas oni nagraditi sa većom provizijom.
Lyconet Event u Njemačkoj

Da li ovo predlažete omladini?

 • Da, jer preko ovog biznisa imaju mogućnost da izgrade svoj vlastiti internacionalni biznis i pri tome ne treba ništa da investiraju, sve je besplatno. Jedino što treba je da su lojalni, da kupuju isključivo kod naših trgovskih partnera i pri tome da dobijaju popuste koje trgovci nagrađuju njihovu lojalnost.

Da li ovaj biznis model funkcioniše kod nas na Kosovu?

 • Jeste, od sredine februara otvoreno je i Kosovo kao tržište i sada svi Vi imate fantastičnu mogućnost da budete dio ove najveće kupovne zajednice i da koristite sve prednosti koje vam nudi ova internacionalna platforma. Ja tražim biznis partnere i fizička lica koja su zainteresovana da zajedno izgradimo ovaj biznis na Kosovu, a zašto da ne i širom svijeta.

Da li se isplati nama na Kosovu da krenemo za ovim biznis modelom?

 • Naravno, to Vam i preporučujem. Zašto? Zato što nema neko ko živi na ovoj planeti, a da ne troši novac, nema neko ko ne želi da štedi novac i na nesvesnoj osnovi mi svakodnevno preporučujemo. To je nekad dobra knjiga, film, restoran, putovanje, garderoba itd., a znam da je isto i kod Vas na Kosovu. Odakle znam? Pa, malo prije ste mi preporučili dobar restoran i najbolju poslastičarnicu. Ja ću kasnije otići u restoran i pojesti svoj ručak i s time zadovoljiti potrebu za hranu, vlasnik restorana dobit će novog mušteriju koji će mu platiti za uslugu, a onaj ko nas je povezao (Vi) nećete dobiti ništa, ada niste bili Vi ja ne bi znala za taj restoran. Veoma je jednostavno i logično.

  I sada kad to ionako radimo i dobijamo informaciju da na bazi toga možemo da izgradimo i svoj vlastiti biznis u kome nemate nikakve investicije, jedino najavljujete da ćete biti lojalni, recite mi jedan razlog zašto da ne iskoristite ovu mogućnost?

  A na sve to da kažem i da je kompanija donjela odluku da u sledećih 28 mjeseci da svako ko svaki mesec najavljuje svoju lojalnost, dobit će i poklon akcije, s kojima će imati mogućnost da većito dobija dividendu jer kompanija druge polovine 2023. godine izlazi na berzi.

  Mislim da Vam je sada jasno, zašto sam rekla da je ovo najbolji biznis o kome sam do sada saznala.

Da li je pravo vrijeme za ovaj biznis na Kosovu?

 • Sama činjenica da kompanija postoji već 18 godina, biznis funkcioniše u 54 države širom svijeta kao što sam i malo prije pomenula i pri tome naši partneri su Booking, AliExpress, Wallmart, AliBaba, Kiwi, Microsoft, Apple, OMW i više od 400.000 trgovskih partnera širom svijeta (sve možete da ih vidite na besplatnoj aplikacii koja se instalira u vašem telefonu), veliki sportski klubovi (Inter, Roma, Moto GP, Formula 1 itd.) kao i velike sportske  federacije, pa iz tog razloga smo i title sponsor na sve veće sportske događaje. I sada kada imate sve informacije o kakvoj kompanii je reč Vi imate fantastičnu mogućnost da ste na pravom mjestu, u pravo vrijeme, a pri tome i tržište je prazno.

  Jedino što vam treba je Vaša odluka, smartphone i internet i da mene pratite šta ja radim, a da vi to kopirate.

  I sasvim na kraju ovog našeg razgovora spodeliću Vam jednu misao koja me je probudila kada sam je čula od mog mentora i tada sam donjela odluku da se profesionalno bavim ovim biznisom, a tu misao je rekao jedan od najvećih svjetskih preduzetnika Warren Buffet: “Ako ne nađes način da zarađujes dok spavaš, radićes dok ne umreš”.

  Koristim ovu priliku da pozovem sve zainteresovane da budu prisustni na online nastanu koji ce se održati 24.04.2021. detalje oko registracije i kako možete da budete dio ovog fascinantnog događaja mogu da se obrate kod Vas da im spodelite moj kontakt.

  Vidimo se!

Za više informacija od gospođe Anite Spasovski i njenog tima, javite se na kontakt formi ispod:

Gospođa Anita Spasovska na eventi u Strugi
Za kartu kontaktirajte [email protected]

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Povezani Članci

Back to top button