KosovoVijesti

Balje: Numan Balić je plačenik Srpske Liste, pedofil i silovatelj

Duda Balje je reagovala na izjavu Numana Balića, nazvavši ga pedofilom i silovateljem nakon njegovih izjava u Klan Kosova da je Baljin otac ratovao protiv Albanaca.

Numan Balić, čovjek s najnižim moralom, politički potrošen, ljut na državni sistem i nadahnut i plaćen od onih koji su ga podržavali na prošlim izborima, tvrdi puno ozbiljnih laži o nečijem ocu.”

Kako mogu ostati ravnodušna i ne reagirati i razjasniti neke probleme?“, Napisala je Balje na Facebooku.

Kada je započela NATO kampanja, moj otac je mobilisan istovremeno sa hiljadama muškaraca iz svih zajednica iz okruga Prizren i Dragaš. Svi su oni preuzeli ‘radne obaveze’ i korišteni su za fizički rad: otvaranje kanala, pripremu i transport hrane, a moj otac je preuzeo ulogu vozača i distribuirao je hlijeb po gradu.

Balje je pozvala kosovske institucije, kao i organizaciju veterana Oslobodilačke vojske Kosova da objave bilo kakve dokaze ako se njen otac ponašao kako tvrdi Balić, dok je ona optužila Balića za distribuiranje oružja.

Zloupotrebljavati danas nasilnu mobilizaciju onih koji nisu imali snage i bili su mali od moćnika je bahato i zlonamjerno. To bi bilo poput osuđivanja onih koji su pod prijetnjom jakih morali napustiti svoje vjekovne domove. Posebno je beznačajno kada se to radi u svrhu stjecanja malih političkih bodova.”

Pozivam sve naše institucije: Organizaciju veterana OVK, AKI, tužioce i sve institucije da obznane da li je moj otac nešto učinio. I da postavim pitanje Baliću: Kako ste distribuirali oružje i zašto ste ga platili? Zašto ste predali Liste tijelima iz kojih su mnogi ljudi završili u zatvoru? Gdje ste bili i šta ste radili od 1993. do juna 1999. godine?

Balje je kasnije nazvala Balića bijesnim Bošnjakom koji dolazi iz okruga Prizren i Dragaš i najavila je tužbu na sudu zbog njegovih izjava.

Ti, Numane, koji si svjetski poznat po ljutnji Bošnjaka okruga Prizren i Dragaš, savjetuješ da se pozabaviš sobom i činjenicom da si roditelj svoje djece. Vjerujem da ćete uskoro znati za ovo, da će protiv vas biti aktivirane još dvije optužnice zbog seksualnog nasilja nad maloljetnicima. Vi osuđujete nekoga, vas koga plaćaju oni koji ne misle dobro o našoj državi!?

Vaše ponašanje i ova histerična forma više govore o vama nego o onima koji vas neprijestano vrijeđaju i napadaju. I zbog svih neistina o članovima moje porodice uskoro ćemo se suočiti sa sudom. Iako vam ovo ne znači ništa, jer ste vrlo često na sudu iz mnogih krivičnih razloga.

Klan Kosova


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button