KosovoVijesti

Indeksonline saznaje: Prvi ministar u sljedećoj Kurtijevoj vladi

Očekuje se da će vlada Kurti II uskoro biti implementirana. CIK je danas objavio konačne rezultate izbora koji utiru put za uspostavljanje institucija.

Izvori portala Indeksonline saznaju da će Emilia Redžepi ponovo biti ministrica u vladi Albina Kurtija.

Poslanica bošnjačke zajednice osvojila je mandat u parlamentu sa strankom NDS, ali očekuje se da će njezina iskrenost u prethodnoj vladi Kurti biti “nagrađena” mjestom ministra.

Redžepi je bila jedina od manjinskih stranaka koja je glasala protiv svrgavanja vlade Albina Kurtija i prihvatila da je u opoziciji kao dio nezadovoljstva svrgavanjem vlade Kurti I.

Indeksonline saznaje da će Emilija Redžepi najvjerovatnije ponovo biti nadležna za Ministarstvo lokalne uprave, ali da su mogućnosti otvorene i u drugim ministarstvima.

Predsjedavajuća bošnjačkog subjekta Nova demokratska stranka (NDS) trenutno je direktorica kulture, omladine i sporta u opštini Prizren, u koaliciji koju ima sa Pokretom Samoopredjeljenje.

IndeksOnline


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button