KosovoVijesti

Kurti: Imamo potrebnu većinu za formiranje vlade

Lider Samoopredjeljenja Albin Kurti najavio je da ta stranka već ima neophodnu većinu za formiranje vlade, zahvaljujući podršci poslanika bošnjačke i egipćanske zajednice Emilije Redžepi i Elberta Krasniqija, kao i pojedinih drugih manjina, prenosi Reporteri.

Kurti je tokom zvanične posjete Tirani pred novinarima rekao da već ima više od 61 poslanika za formiranje vlade, istakvši da nema potrebe da eksperimentiše za “eksponentima starog režima” i da već ima podršku dvojice poslanika iz manjinskih zajednica.

“Pobjedili smo, jer su izbori imali karakter referenduma, ja kao bivši i dolazeći premijer, Vjosa Osmani kao vršilac dužnosti i kao dolazeći predsjednik. Građani su to podržali i imaćemo većinu preko 60 poslanika. Već imamo potvrdu da će vladu podržati Emilija Redžepi iz bošnjačke i Elbert Krasniqi iz egipćanske zajednice. Treba nam 61 poslanik, a imaćemo više od toga. Neće nam trebati kompromisi sa eksponentima starog režima”, rekao je Kurti.

Kosovo Online / Reporteri


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button