KosovoVijesti

Gnjilane: Uhapšeni otac i sin, švercovali injekcije protiv zgrušavanja krvi

Policija Kosova uhapsila je sinoć oca i sina u selu Brasalce kod Gnjilana, zbog šverca injekcija protiv zgrušavanja krvi iz Sjeverne Makedonije na Kosovo, prenosi Gazeta Express.

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva, oduzeta roba poslata je a carinski terminal, a osumnjičeni odlukom tužioca poslati u pritvor.

“U selu Brasalce u opštini Gnjilane osumnjičeni muškarac sa Kosova uhapšen je nakon kontrole vozila kojim je ilegalno prevozio injekcije iz Sjeverne Makedonije. Sumnja se da je još jedan muškarac umiješan u ovaj slučaj. Roba i vozilo su oduzeti i poslati na carinski terminal, a po nalogu tužioca osumnjičeni je priveden na 24 sata. Drugi relevantni organi su obavješteni radi preduzimnja daljih radnja”, navodi se u odgovoru policije za Gazeta Express.

Portparol ovog Osnovnog tužilaštva u Gnjilanu Liridona Xheladini rekla je da su osumnjičeni uhvaćeni sa švercovanom robom u vrijednosti od 100.000 eura.

Dodala je da je Osnovni sud u Gnjilanu zatražio pritvor za K.M, maloljetnika, zbog sumnje zasnovane na tome da je u saizvršilaštvu počinio krivično djelo “krijumčarenje robe” prema Krivičnom zakoniku Kosova.

Iako je prijavljeno da su osumnjičeni u porodičnoj vezi sa policajcem, koji bi eventualno mogao biti umiješan u ovaj slučaj, Inspektorat policije Kosova je to je porekao.

“Nakon informacije da je u slučaju šverca lijekova u regionu Gnjilana postojala sumnja da je umiješan i policajac, Inspektorat policije Kosova PIK je odmah preduzeo istražne radnje, iz na osnovu kojih je utvrđeno da treći osumnjičeni nije policajac. Svi prikupljeni dokazi su prosljeđeni istražiteljima Granične policije”, dodaje se u odgovoru Inspektorata za Gazeta Express.

Inače navedene injekcije, čije je šverc predmet istrage, koriste se u liječenju osoba zaraženih koronavirusom, jer je jedna od posljedica od virusa kovid -19 zgrušavanje krvi.

Kosovo Online / Gazeta Express


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button