KosovoVijesti

Hidrometeorološki zavod: Moguće nove poplave na Kosovu

Hidrometeorološki zavod Kosova najavio je mogućnost novih poplava u narednim danima, zbog topljenja snijega i kiše koja se očekuje, prenosi Koha.

U saopštenju Zavoda se upozorava da se kao rezultat kiše i topljenja snijega u planinskim područjima sliva Bijelog Drima, u nekim oblastima očekuje značajan porast nivoa vode i riječnih vodotokova. Očekuju se i riječna izlivanja i poplave u nižim područjima.

“Prema proračunima Hidrometeorološkog zavoda Kosova od 8. do 12. februara, kao rezultat kiše i otapanja snega u planinskim područjima sliva Bijelog Drima i Gračaničke reke, očekuje se značajan porast vodostaja i vodotokova i  mogućnost poplava i riječnih poplava u nižim područjima”, kaže se u saopštenju.

Zavod upozorava da se najviše padavina očekuje u oblasti Dukagjinija i slivu rijeke Ibar, dok se u ostalim riječnim tokovima očekuje blagi porast vodostaja.

Kosovo Online / Koha Ditore


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button