KosovoVijesti

Alžirski mladić izboden nožem na Kosovu, traži od vlasti u svojoj zemlji da ga vrate kući

Mladi Alžirac Mohamed Soussi, koji je napadnut nožem na Kosovu i krije se od napadača traži od ministra inostranih poslova Alžira da ga vrati kući, javlja alžirski „Algerie 360“, prenosi Gazeta Express.

Mohamed Soussi je, preko Turske, Grčke i Albanije ušao ilegalno u Evropu, a zatim se na Kosovu zaustavio zbog povrede koja mu je naneta nožem.

Soussi je zatražio pomoć od vlasti u svojoj zemlji, u kome je ispričao užas koji preživljava na Kosovu.

Rekao je da je zarobljen na Kosovu, da ne može da se kreće zbog zadobijenih povreda u napadu i da mu pomažu humanitarne organizacije.

Dodao je da je živ zahvaljujući pomoći grupe Alžiraca koja mu je donela voćni sok i sakrila ga, od napadača koji ga još uvijek prate.

„Tražim od alžirskih vlasti da intervenišu i vrate me u zemlju. To je sve što tražim. Sve“, rekao je Soussi.

U poruci upućenoj ministru spoljnih poslova u Alžiru Sabri Boukadoumu Soussi je naveo da ne može više podneti okolnosti u kojima se nalazi.

„Molim ministra spoljnih poslova Boukadouma da me odvede kući, u ime Boga, jer to više ne mogu podneti“, naveo je Soussi.

Kosovo Online / Gazeta Express


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button