Vijesti

Kurti: Kiša je pokazala rezultate 20 godina lošeg upravljanja

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da je situacija na Kosovu alarmantna, nakon poplava koje su nastale od jake kiše i snega i ocenio da je to pokazalo neuspeh dvadestogodišnjeg upravljanja, prenosi Koha.

On je najavio da će insistirati da tužilaštvo odmah pokrene istrage za graditelje puteva, vlasnike kamenoloma, inspektore i nadzornike, ali i za političare koji su donosili odluku o tenderima i konkursima.

“To narod Kosova, s pravom zahteva i očekuje od svoje države. Kiša je pokazala neuspehe tokom 20 godina lošeg upravljanja. Asfalt kojim stare stranke žele da dobiju glasove, ponovo se pojavio kao da je mokar tepih. Putevi su uništeni klizištima i svi smo videli da je sloj asfalta tanak i da mu nema temelja kao što zahteva inženjerski standard. Šume su sečene bez kontrole i bez plana. Obale reka opustošene su eksploatacijom divljeg šljunka. Kamenoresci u blizini asfaltiranih puteva eliminisali su zaštitu koju brda pružaju za kružne staze. Insistiraćemo da tužilaštvo odmah otvori istrage protiv graditelja puteva, vlasnika kamenoloma, inspektora i nadzornika, ali i o političarima koji su raspisali i odlučivali o tenderima i konkursima”, napisao je Kurti na Fejsbuku.

Dodao je da su optimisti jer će ukloniti loše ponašanje vlasti.

“Rad i organizacija će preokrenuti stvari”, naveo je Kurti.

Kosovo Online / Koha Ditore


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button