Vijesti

Opština Dragaš više od 30 sati bez struje (FOTO – VIDEO)

Snježno nevrijeme praćeno kišom i jakim vjetrom izazvalo je učestale kvarove na električnoj mreži u dragaškoj opštini, pa je njen veći dio više od 30 sati bez struje. Polomljen je veliki broj bandera, a oborena su i mnoga stabla u blizini dalekovoda. Saobraćaj se u ovom dijelu Kosova, odvija veoma otežano i zbog obilne ledene kiše. Problema na putnim pravcima ima i u Župi.

Od nedjelje, tačnije od 8 sati ujutru, veći dio područja dragaške opštine je bez struje. Ekipe KEDS-a, rade na sanaciji mnogih kvarova i kako javljaju lokalni mediji u Dragašu, uspjeli su sinoć oko 23 sati da uspostave redovno snabdijevanje strujom. Mada, samo u nekim područjima.

Prema riječima nadlježnih iz KEDS-a, teško je da će ti kvarovi biti sanirani tokom današnjeg dana.

Kretanje na nekim od lokalnih puteva, ali i magistralnim, je znatno otežano zbog ledene kiše koja je uzrokovala poledicu ali je uticala i na obaranje drveća na putevima. Opštinske i ekipe nadlježne za održavanje regionalnih puteva, su na terenu kako bi očistile kolovoznu traku, mada je zbog učestalih padavina i loših atmosferskih prilika, rad na terenu znatno otežan i rizičan.

Na pojedinim putevima zbog obilnih kiša došlo je i do izliva potoka i pojave klizišta, tako da se u višim predjelima, saobraćaj odvija otežano. Iz pomenutih razloga, učesnicima u saobraćaju se preporučuje maksimalni oprez.

Mustafa Balje – InfoKS


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button