Vijesti

Viola fon Kramon: EU i SAD će nastupati jedinstveno u vezi sa Kosovom

Izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon nada se da će Evropska unija 2021. godine liberalizovati vizni režim za građane Kosova, prenosi Klan Kosova.

Osim toga, nemačka političarka je u intervjuu za Klan Kosova govorila i o dijaloga između Kosova i Srbije pod pokroviteljstvom EU.

Ona se nada se da će sa predsjednikom SAD Džoom Bajdenom i dolaskom demokrata na vlast u Americi Evropa ponovo dobiti partnera koji to nije bio skoro četiri godine dok je Donald Tramp bio na vlasti.

“Nadam se da ćemo biti jednoglasni, da ćemo iz Vašingtona dobiti veću podršku nego u prethodne tri i po godine. Verujem da će u Stejt departmentu i Beloj kući biti ljudi koji razumeju dijalog i region bolje od odlazeće administracije“, dodala je Fon Kramon.

U međuvremenu, postoje mnoge sumnje i politički stavovi o tome šta će biti konačni rezultat kosovsko-srpskih pregovora.

Ona kaže da se traži kompromisno rešenje i da predsednika Srbije Aleksandra Vučića vidi kao osobu koja radi u tom pravcu.

“Predsednik Vučić ima jaku većinu u parlamentu. Smatra se snažnim predsednikom i ne razumem zašto ne bi mogao da nađe priliku za sporazum sa Kosovom. Ne vidim nijednu drugu opciju i stvari ne mogu stajati bolje nego sada. Moramo da radimo sa onima koji su na vlasti i prilično sam optimistična da ćemo naći rešenje“, zaključila je Viola fon Kramon.

Kosovo Online / Klan Kosova


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button