Vijesti

Neki od povrijeđenih u eksploziji u Uroševcu biće poslati u Tursku na liječenje

Gradonačelnik Uroševca Agim Aljiu izjavio je da opština koju on vodi ulaže napore kako bi se povrijeđenima u današnjoj eksploziji u restoranu obezbjedio oporavak u Turskoj, piše Lajmi.

“Ulažemo maksimalne napore da najteže povrijeđenim osobama obezbjedimo oporavak u Turskoj. Opština Uroševac je zajedno sa Ministarstvom zdravlja, Kliničko-univerzitetskom bolničkom službom Kosova uputila zahtjev turskoj ambasadi na Kosovu“, rekao je Aljiu.

Aljiu je zahvalio lekarima i medicinskim sestrama, kao i svima koji su pomogli da ova tragedija ne poprimi još veće razmere.

“Danas smo slomljeni i šokirani, ne samo mi iz Uroševca, talasom vatre i snažnom eksplozijom u kojoj su povređene desetine građana“, napisao je Aljiu na Fejsbuku.

“Uroševac će savladati ovu ranu kojom je započeta ova godina. Svi se molimo za izlečenje povređenih i njihovih porodica.

Izuzetna je bila i reakcija lekara i medicinskih sestara iz Uroševca i tehničkog osoblja iz susednih opština, kosovske policije, vatrogasaca, solidarnost preduzeća sa i građana koji su brzom reakcijom sprečili da tragedija dobije veće razmere.

Neka ranjeni brzo ozdrave! “, dodao je on.

Kosovo Online / Lajmi


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button