Vijesti

U Skupštini Kosova izglasano da KBS učestvuju u mirovnim misijama

Skupština je glasala za slanje kontingenta Kosovskih bezbjednosnih snaga u inostranstvo.

Sa 92 glasa za, nijednim protiv i nijednim suzdržanim, poslanici su odobrili slanje pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga u mirovne misije, u okviru Nacionalne garde države Ajova u SAD.

„Učinićete da dugogodišnji san mnogih generacija postane stvarnost“, rekao je aktuelni premijer Avdulah Hoti, pozivajući poslanike da glasaju za Nacrt odluke Vlade za slanje kontingenta Kosovskih bezbjednosnih snaga u inostranstvo.

„Ova prilika koja nam se pruža potvrđuje povjerenje naših strateških partnera u ulogu Kosova ne samo u regionalnoj bezbjednosti, već i u međunarodnoj bezbjednosti. Odluka Vlade Kosova da pošalje kontingent KBS u inostranstvo pokazuje da Kosovo ostaje posvećeno povećanju saradnje sa Sjedinjenim Državama i savezničkim zemljama. Ovu misiju moramo da shvatimo ne samo kao zadatak u okviru naših međunarodnih odnosa, već kao potvrdu našeg evroatlantskog puta. Ovom je odlukom večeras postavljen sledeći kamen temeljac na našem putu evroatlantskih integracija države Kosovo“, dodao je Hoti.

Ministar Anton Ćuni nazvao je ovo jedinstvenom prilikom za Kosovo i njegovu vojsku.

„Mogućnost da se KBS pridruži gardi Ajove jedinstvena je prilika za jačanje međunarodnog subjektiviteta države Kosovo. Posvećenost i profesionalnost KBS-a takođe cene internacionalci“, rekao je vršilac dužnosti ministra odbrane Anton Ćuni.

Koha Ditore


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button