Vijesti

Pacijenti oboljeli od kovida-19 u Mališevu primaju infuziju u neljudskim uslovima

Pacijenti oboljeli od kovida-19 u glavnom centru za porodičnu medicinu u Mališevu suočavaju se sa velikim teškoćama jer tamo ne radi centralno grejanje, prenosi Lajmi.net.

Nekoliko fotografija iz medicinskog centra u Mališevu objavljeno je na društvenim mrežama i na njima se vidi kako građani sa koronavirusom dobijaju infuziju u sobama u kojima nema centralnog grijanja.

Fotografije je na Facebooku objavio građanin Mališeva Bezad Halilaj.

On je naveo da u Mališevu nedostatak grijanja opravdavaju time da je bio praznik.

“U ovim teškim danima, kada se građani suočavaju sa višestrukim izazovima, zdravstvenim, psihološkim i ekonomskim, još strašnijim se čini odsustvo svijesti nadležnih poput ovoga što se dešava u zdravstvenom centru u Mališevu! U okruženju na slici, na temperaturi od tri stepena, pacijenti sa kovidom-19 dobijaju infuziju u prostorijama bez centralnog grijanja! Zamislite, obrazloženje  je da NISU AKTIVIRALI TOPLANE JER JE PRAZNIK! Takođe, kada neko postavi pitanje u vezi sa liječenjem, dobije jedan od dva odgovora:
Danas se ne radi rendgen.
Nema ljekara specijaliste, slobodan dan.
Ovo je tužno u 21. vijeku”,
napisao je on.

Në këto ditë të rënda COVIDI, derisa qytetarët përballen më sfida të shumëfishta, shëndetsore, psiqike dhe ekonomike,…

Posted by Bezad Halilaj on Ponedjeljak, 4. Januar 2021.

Kosovo Online / Lajmi


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button