Vijesti

Daka: Trebalo bi razjasniti način na koji će dijaspora glasati

Predsjednica Centralne izborne komisije (CIK) Valdete Daka ocenila je da je izbornom sistemu na Kosovu potrebna reforma, prenosi Ekonomija Onlajn.

Prema njenim riječima, trebalo bi razjasniti mnoga pitanja, uključujući glasanje van Kosova.

“Već je očigledno da nam je potrebna izborna reforma. Mnogo je pitanja koja bi trebalo promjeniti, ima pitanja koja treba razjasniti, a među njima je bilo glasanje van Kosova, glas dijaspore, način na koji glasaju”, rekla je Daka.

Kako je dodala, postoje i mnoga druga tehnička pitanja koja bi trebalo da budu regulisana Zakonom o izborima. Ona je dodala da je CIK uprkos izazovima sa kojima se suočila zbog pandemije, uspjela da uspješno završi izborni proces u Podujevu i Sjevernoj Mitrovici.

“Zadovoljna sam što smo, uprkos činjenici da smo u vremenu pandemije, uspjeli da postignemo dobre izbore, koje su svi prihvatili”, rekla je Daka i dodala da je bidžet CIK smanjen za 2021. godinu, koja donosi organizaciju vanrednih parlamentarnih i redovnih lokalnih izbora.

Kosovo Online / Ekonomia Online


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button