Vijesti

Specijalno tužilaštvo Kosova pokrenulo istragu o milionskoj aferi albanskog biznismena

Specijalno tužilaštvo Kosova pokrenulo je istragu o skandalu oko brisanja više od sedam miliona evra poreskih dugova kompanije “NewCo Feronikeli Complex L.L.C.” u vlasništvu biznismena iz Albanije Saimira Manea, prenosi Reporteri.

Tekst se nastavlja ispod reklame

Tužilaštvo je već ovlastilo kosovsku policiju da započne rad na istrazi tog slučaja, izvestio je Insajderi, pozivajući se na neimenovane izvore iz tužilaštva.

Međutim, Specijalno tužilaštvo Kosova još uvek se nije izjasnilo u vezi sa pokretanjem istrage.

Mediji su prošle nedelje izvestili o skandalu oko brisanja sedam miliona evra poreskih dugova kompanije “NewCo Feronikeli Complex L.L.C.”

Navodi se kako je Poreska administracija Kosova (PAK), sumnjivim postupkom, otpisala poreska dugovanja metalurškom gigantu, mesec dana nakon što je kompaniju kupio albanski biznismen Mane, prenosi Reporteri.

Dan nakon objavljivanja tog članka, PAK je zatražila od tužilaštva da pokrene istragu o pomenutom slučaju.

“Poreska uprava Kosova je danas podnela zahtev tužilaštvu sa protokolom broj 12-06-3983 kojim se traži od tužilaštva da istraži navode lista Insajderi, u vezi sa člankom objavljenim juče 26.11.2020”, navodi se u saopštenju PAK.

Kosovo Online / Reporteri


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button