Vijesti

Hoti: Kosovo u osjetljivom periodu, događajima kao u Gračanici treba mirno da se pristupa

Premijer Avdulah Hoti izjavio je povodom paljenja OVK bilborda u Gračanici da ovim događajima mora mirno da pristupa jer Kosovo prolazi kroz osetljiv period, prenosi Zeri.

“Paljenje bilborda “Sloboda ima ime“ u Gračanici je događaj koji nije trebalo da se dogodi. Ovim događajima moramo mirno pristupiti jer prolazimo kroz osetljiv period konsolidacije naše države“, izjavio je Hoti na Suri TV.

Govoreći o optužnicama u Specijalnom sudu protiv vođa OVK, Hoti je rekao da veruje da su tokom ovih nedelja pokazali neophodu državnu zrelost.

“Specijalizovana veća su deo pravosudnog sistema Kosova, uspostavljena u Hagu za druga pitanja. Specijalni sud je osnovan 2015. godine, takođe je donet zakon o pružanju finansijske pomoći optuženima. Imam sve informacije koje su mi kao premijeru potrebne, od službi koje su uspostavljene uz pomoć naših međunarodnih partnera“, rekao je Hoti.

BalkanPlus


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button