Politika

LVV: Zajednica srpskih opština je mrtva

Šef parlamentarne grupe Pokreta Vetëvendosje Rexhep Selimi i predsjedavajuća i potpredsjednica ove stranke Fatmire Mulhaxha Kollçaku primili su danas šefa Kancelarije Evropske unije na Kosovu Tomaša Szunyoga.
Sastanak je imao informativni karakter o radu parlamentarnih odbora i ulozi parlamentarne grupe Pokreta Vetëvendosje u odnosu na njih.

Ambasador Szunyog stavio je poseban naglasak na nacrt zakona o finansiranju političkih partija i glasanje o izboru poverenika za zaštitu ličnih podataka i privatnost. Takođe je rekao da bi evropska agenda trebala biti prioritet svih parlamentarnih entiteta i grupa.

S druge strane, predstavnici Pokreta Vetëvendosje informisali su ambasadora o radu Skupštine, sa naglaskom na dosad održane interpelacije i ostale koje se očekuju u narednim sedmicama.

Fatmire Mulhaxha Kollçaku rekla je da Vladinu odluku o ukidanju Radne grupe za borbu protiv korupcije smatra štetnom i da bi zbog toga trebala odgovarati.

Rekla je da će se komisija koju vodi potruditi da se problem pravilno riješi i riješi.

Dok je Rexhep Selimi u vezi sa sporazumom Zajednice srpskih opština ponovio stav Pokreta Vetëvendosje, koji ga je od početka smatrao štetnim, a sada ga smatra mrtvim nakon odluke Ustavnog suda od 23. decembra 2015.

kosova.info


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button