Vijesti

Hoti: Dva miliona eura za nevećinske zajednice iz programa za ekonomski oporavak

Premijer Kosova Avdulah Hoti sastao se danas sa poslanicima Skupštine Kosova iz redova nevećinskih zajednica, sa kojima je razgovarao o implementaciji programa za ekonomski oporavak.

Poseban akcenat razgovora stavljen je na to kako program implemntiratina pripadnike nevećinskih zajednica.

Hoti je tom prilikom kazao da je za pripadnike nevećinskih zajednica iz Paketa za ekonomski oporavak izdvojeno 2 miliona evra i naglasio težnju da se pruži finansijska pomoć malim preduzećima koja su pogođena pandemijom, sa posebnim akcentom na zapošljavanje pripadnika nevećinskih zajednica.

Takođe cilj je i pružanje pomoći ugroženim kategorijama, starijim i bolesnim te osobama sa posebnim potrebama.

“Cilj ovog sastanka bio je da vas informisem o detaljima i zatražim od vas angažovanje kako bi se identifikovali slučajevi kojima je potrebna pomoć . Zajedno sa direktorom kancelarije za zajednice i ostalim osobljem potrudićemo se da proces bude objektivan”, kazao je Hoti i naglasio da će program pomoći biti sproveden do kraja ove godine.

Sprovođenje mere 9. Programa Vlade o ekonomskom oporavku za nevećinske zajednice izvršiće Kancelarija za zajednice, pri uredu premijera Kosova, koja je objavila javni poziv nevladinim organizacijama i malim preduzećima za apliciranje za dobijanje pomoći.

BalkanPlus


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button