Sport

Kosovo protiv Sjeverne Makedonije: Počinju borbe za preostala četiri mjesta na EURO 2021

Šesnaest evropskih država danas počinje finalnu etapu borbe za Evropsko nogometno prvenstvo, odnosno za četiri mjesta koja su preostala za najbolje u doigravanju kroz Ligu nacija.

Četiri balkanske nacionalne selekcije su u konkurenciji za plasman na EURO koji je pomjeren za narednu godinu zbog pandemije korona virusa.

U najslabijoj, Ligi D, igra se balkanski derbi gdje Sjeverna Makedonija dočekuje Kosovo u Skoplju, dok su drugi polufinalni par Gruzija i Bjelorusija. Pobjednik ove utakmice dočekat će 12. novembra boljeg iz skopskog okršaja.

Reprezentacija Srbije je u doigravanju Lige C i večeras gostuje kod Norveške u Oslu. U slučaju da „Orlovi“ nadigraju Skandinavce, 12. novembra će u Beogradu dočekati boljeg iz meča Škotska – Izrael koji se igra u Glasgowu.

Bosna i Hercegovina će večeras pratiti dešavanja na sarajevskom stadionu Grbavica gdje su „Zmajevi“ domaćini Sjevernoj Irskoj (Liga B). Ako izabranici Duška Bajevića pobjede večeras, za kartu koja vodi na EURO borit će se protiv slavljenika iz para Slovačka – Irska (Bratislava), također 12. novembra na svome terenu.

U Ligi A nema timova sa zapada Balkana. Island dočekuje Rumuniju, dok su Bugari domaćini Mađarima. Finalni meč ove lige igrat će se 12. novembra ili u Sofiji ili u Budimpešti.

Svi današnji mečevi trebali bi početi u 20:45 sati, osim utakmice Gruzija – Bjelorusija koja počinje u 18 sati

Večerašnje utakmice

Liga A

Island – Rumunija

Bugarska – Mađarska

Liga B

Bosna i Hercegovina – Sjeverna Irska

Slovačka – Irska

Liga C

Norveška – Srbija

Škotska – Izrael

Liga D

Sjeverna Makedonija – Kosovo

Gruzija – Bjelorusija

BalkanPlus


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button