Vijesti

Bajrami očekuje usvajanje Nacrta zakona o ekonomskom oporavku ove sedmice

Ministrica ekonomije iz redova Demokratske Lige Hykmete Bajrami govorila je o Nacrtu zakona o ekonomskom oporavku, koji do sada pet puta nije izglasan u Skupštini Kosova.

Ona je u emisiji Subvencija na RTK Live rekla da očekuje da će Nacrt zakona o ekonomskom oporavku biti usvojen ove sedmice, jer Vlada ima potrebne glasove, sve dok njegov petostruki prolazak u Skupštini ne bude opravdan odsustvom nekoliko poslanika iz različitih razloga, uključujući i one zdravstvene.

“Koalicija ima više od 60 glasova, ima 62, 63 glasa. Imali smo i 64 glasa. U četvrtak očekujemo da ćemo imati poslanike u Skupštini, jer nekih nije bilo iz različitih razloga. Mislimo da će ove sedmice, kako imamo predviđanja, zakon usvojiti”, rekala je Bajrami.

Nadalje, pojasnila je da imovina Trusta pripada građanima i da će 10 procenata predviđenih za povlačenje pozitivno utjecati na tržište.

“Bit će preko 170 miliona eura koji će odmah biti pušteni u promet i imat će svoj utjecaj na tržište. Ne tvrdimo da dajemo građanima, ali ovi na dobrovoljnoj osnovi mogu povući 10 procenata. “Vlada neće oporezivati ​​ovih deset posto i ta će sredstva dobiti bruto”, rekao je Bajrami.


Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku sa dešavanjima na Kosovu i šire zapratite našu Facebook Stranicu i naš Instagram Profil

Više iz rubrike

Back to top button